Eerst was er zilver, toen goud en toen nog eens goud! Wat een start!

foto van Tim de Boer.foto van Tim de Boer.

Nederland en Duitsland rijden naar goud op WK Baan

 

APELDOORN – Op de eerste avond van het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn klonk twee keer het Wilhelmus voor de Nederlandse baanploeg en was Duitsland één keer goed voor goud. Kirsten Wild veroverde de eerste wereldtitel van het WK Baan 2018. Vervolgens wonnen de Duitse vrouwen de teamsprint met Pauliene Grabosch, Miriam Welte en Kristina Vogel. En Nederland bracht het publiek opnieuw op de banken toen Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen de wereldtitel op de teamsprint op hun naam brachten.

Wild wachtte op de scratch niet op de sprint, maar counterde een aanval van Katie Archibald en liet de Britse daarna ter plekke om naar het goud te soleren. De Belgische Jolien D’Hoore eindigde als tweede, Amalie Dideriksen uit Denemarken werd derde. Wild was uiteraard dolgelukkig met de zege. “Het is heel bijzonder om zo aan dit WK te beginnen. Ik hield me in het begin van de wedstrijd bewust rustig, ik wist dat de concurrentie hier op deze thuisbaan naar me keek. Maar ik liet me niet uit de tent lokken. Toen Katie Archibald ging, wist ik dat ik moest reageren, zij was één van de rensters die ik had aangeduid. Je hebt altijd het risico dat je met lege handen staat, maar het pakt geweldig uit.” Wild komt later dit WK ook nog in actie op het omnium, de puntenkoers en de koppelkoers.

Kristina Vogel stond na afloop van de teamsprint voor vrouwen emotioneel en dolgelukkig met de regenboogtrui om de schouders nadat ze de teamsprint bij de vrouwen won. “Het was voor mij bijzonder om hier in de eerste ronde aan de kant te blijven staan, ik werd er wel wat zenuwachtig van, maar ik kon me sparen voor de finale omdat Pauline reed. Het bleek een goede keuze. We hebben een aantal jaren naast de hoofdprijs gegrepen, maar nu waren we weer de beste. Een heel mooi begin van ons toernooi. We hebben als Duitse sprintsters allemaal nu al een gouden medaille en een regenboogtrui in ons bezit. Het toernooi kan alleen nog maar beter worden. De druk lag bij de Nederlanders voor eigen publiek, ze hadden de toeschouwers op hun hand, maar wij hebben het goud.” De Duitsers toonden zich in de finale de snelsten, de Nederlandse vrouwen Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw kregen het zilver omgehangen. Het brons was voor de Russinnen.

Bij de teamsprinters bij de mannen stond Jeffrey Hoogland ook al dolgelukkig in de trui met de regenboogstrepen. Nederland toonde zich de snelste in de finale ten koste van de Britten. De Fransen wonnen het brons. “Heel bijzonder om hier nu voor het eerst de wereldtitel te winnen en nog wel voor eigen publiek. Ik ben er sinds 2013 bij en nu is het dan raak.” Ook Matthijs Büchli was een gelukkig man. “We hebben hier lang tegen aan gehikt. Nils van ’t Hoenderdaal maakt hier het verschil met een zeer snelle opening, Harrie Lavreysen is een stabiele kracht in de tweede ronde en vervolgens konden afzonderlijk Jeffrey en ik het afmaken. Wat een begin van ons toernooi hier!”

foto van John Vingerling.

 

WK TRAININGEN NEDERLAND

Bron: Baanwacht
WK TRAININGEN NEDERLAND
Wie in Apeldoorn of omstreken verblijft kan een (of meerdere) ‘training sessions’ van de Nederlandse baan ploeg die aan het WK deelneemt vanaf de tribune in Omnisport gadeslaan. Nederland traint tegelijkertijd met o.a. België– Canada – Oekraïne en Korea

Zaterdag 24 febr: 17.45 -19.30
Zondag: 25 febr: 14.15 – 16.00
Maandag 26 febr: 10.45 – 12.30
Dinsdag 27 febr: 15.40 – 17.20

Adelaar sponsor Eickhof hoofdrol bij WK

AUTOHUIS EICKHOF OFFICIAL CAR SUPPLIER 2018 UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN

 

Heeft u de Mazda CX-3 Promo auto van de 2018 UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen al gespot? De komende weken gaat u meer van deze mooie WK auto’s tegenkomen in Apeldoorn en omstreken. De gebroeders Eickhof van Autohuis Eickhof hebben afgelopen week de eerste sleutel van elf auto’s overhandigd aan Anouk Haantjes van Libéma Profcycling. Autohuis Eickhof heeft een grote liefde voor de wielersport en is onder andere mobiliteitspartner van de Apeldoornse wielervereniging de Adelaar. Wij zijn dan ook erg blij met deze samenwerking voor de wereldkampioenschappen baanwielrennen.

 

 

 

Elis Ligtlee alsnog naar de WK in eigen huis

Bondscoaches Peter Schep (duur) en Bill Huck (sprint) hebben de selecties bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart in het Omnisport in Apeldoorn.

Bondscoach Peter Schep over de duurselectie: "De afgelopen wedstrijden zijn van grote invloed geweest op de definitieve WK-selectie. Vooral de wereldbeker in Minsk heeft de nodige positieve resultaten laten zien. Met de geselecteerde renners hopen we allereerst de progressie door te zetten op de olympische events omnium en madison. Daarnaast zijn we op de niet-olympische nummers heel kansrijk en dat laten we graag zien in eigen land. Onze beide achtervolgers kunnen op een goede dag meedoen voor de prijzen. Goed om te constateren dat Nederland in de breedte bij de mannen ook de aansluiting vindt bij de internationale top. Bij de dames zijn de afgelopen jaren al veel medailles gescoord. Kirsten Wild is letterlijk en figuurlijk degene met de meeste kansen. Kirsten komt 4 van de 5 dagen in actie en is op alles medaillekandidaat. Zoals in 2011 verwacht ik ook nu weer een fantastische Oranje-sfeer, die onze renners vooruit helpen. Ik ben tevreden met 3 medailles voor deze selectie."

Duuronderdelen

Scratch
Mannen: Wim Stroetinga
Vrouwen: Kirsten Wild

Puntenkoers
Mannen: Jan-Willem van Schip
Vrouwen: Kirsten Wild

Omnium
Mannen: Jan-Willem van Schip
Vrouwen: Kirsten Wild

Individuele achtervolging
Mannen: Dion Beukeboom
Vrouwen: Annemiek van Vleuten

Madison
Mannen: Wim Stroetinga en Roy Pieters
Vrouwen: Kirsten Wild en Amy Pieters

Bondscoach Bill Huck over de sprintselectie: "Voor de atleten is het fantastisch om de wereldkampioenschappen voor het thuispubliek te mogen rijden, waardoor ze net dat extra beetje kunnen geven. Voor de sprintonderdelen van de mannen is de verwachting een podiumplek bij de teamsprint, keirin en kilometer tijdrit. Zeker na de succesvolle wereldbekerwedstrijden van dit seizoen. Bij de sprint hoop ik op een plaats bij de eerste zes. Bij de vrouwen is het doel een finaleplaats op de keirin en de 500 meter tijdrit. Bij de teamsprint is mijn verwachting een plek bij de eerste vijf en bij de sprint een plek bij de beste acht."

Sprintonderdelen

Teamsprint
Mannen: Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli
Vrouwen:Kyra Lamberink, Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx

Sprint
Mannen: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland
Vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Keirin
Mannen: Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli
Vrouwen: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx

Kilometer tijdrit
Jeffrey Hoogland en Theo Bos

500 meter tijdrit
Kyra Lamberink en Elis Ligtlee

 

Zo! Dat is een ploeg!

Zo! Dat is nog eens een ploegvoorstelling!

115 renners, 40 medewerkers en 30 sponsors!
Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team

Sport is plezier!

Afbeeldingsresultaat voor sportplezier

Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken we in de sport samen aan een plezierig en veilig sportklimaat. Hoe doe je dat? Door als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, jurylid of ouder je bewust te zijn van het feit dat we samen de vereniging maken. Jij kunt positief gedrag stimuleren en ingrijpen als het fout gaat. Want sportplezier kun je maken!

Klik hier!

Lars Romijn Kampioen van Nederland Nieuwelingen

foto van Martijn Romijn.Lars Romijn Kampioen van Nederland Nieuwelingen
Stijn Hezeman 2e Plaats NK Sprint - Justus Willemsen 3e plaats NK Sprint
Gefeliciteerd mannen!

foto van Martijn Romijn.

Stem nu op de foto van het jaar!

Ga naar onderstaande link en stem op de foto van het jaar van Dagblad De Stentor
KLIK HIER!

Succes op NK Baan duur!

foto van Michelle de Graaf.

Succes voor Michelle de Graaf op het NK Baan in Alkmaar. Zij klopt de Ned. Kampioene Marjolijn van 't Geloof op de individuele achtervolging om de 3e plaats. Brons met 4 seconden voorsprong, in vrijwel dezelfde tijd waarmee Loes Adegeest 2e werd. Knappe prestatie en gefeliciteerd!

En zo juist: 29 dece. 19.45 uur: Juliët Eickhof zilver op de keirin!
Nog geen foto beschikbaar.

Hieronder Keirin
Ze blijft grossieren in 2e plaatsen! Weer zilver!
foto van Isabel Tambach.

Yorik Wever: 3e op de keirin bij het NK in Alkmaar

foto van Pauline Molleman.

 Sam Ligtlee
Zilver op de kilometer!
foto van Harrie Lavreysen.

Zilver op de sprint voor Elis Ligtlee!
Foto: archief Omroep Gelderland

 

Mooi succes bij NK Omnium!

foto van Tamara De Graaf.

Ze maakten het de latere kampioene Eva Bijwaard niet gemakkelijk. Na drie onderdelen van het omnium moest de puntenkoers de doorslag geven. Uiteindelijk op een 2e en 3e plaats geëindigd: Juliët Eickhof en Tamara de Graaf. Juliët liet het wat liggen op de afvalkoers, daar was ze te snel gezien. Tamara was "op" bij de puntenkoers: maar wel 2 medailles voor de Adelaar!

Wereldkampioenschappen. Beleef ze mee van binnen uit!

foto van Hans van Bon.
Opgeven bij Henk Jonker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">


 

Programma Wereldkampioenschappen

Programma.

Wijzigingen voorbehouden

Download PDF

WOENSDAG 28 FEBRUARI
15:00 – 16:44 W – Team Pursuit Qualifying
M – Team Pursuit Qualifying
18:10 Opening ceremony
18:30 – 21:02 W – Team Sprint Qualifying
M – Team Sprint Qualifying
W – Scratch 10 km Final
W – Team Sprint 1st round
M – Team Sprint 1st round
W – Scratch 10 km Award ceremony
M – Team Pursuit 1st round
W – Team Sprint Final places 3-4 & 1-2
M – Team Sprint Final places 3-4 & 1-2
W – Team Sprint Award Ceremony
M – Team Sprint Award Ceremony

DONDERDAG 1 MAART
14:30 – 16:44 W – Sprint Qualifying 200m t.t.
M – Keirin 1st round
W – Sprint 1/16 Final
M – Keirin Repechages
W – Sprint 1/8 Final
18:30 – 21:21 W – Team Pursuit 1st round
W – Sprint 1/4 Final (1st)
M – Keirin 2nd round
M – Team Pursuit Finals
W – Sprint 1/4 Final (2nd)
M – Scratch 15 km Final
W – Sprint 1/4 Final (3rd i.r.)
M – Team Pursuit Award ceremony
M – Scratch 15 km Award ceremony
M – Keirin Final places 7 to 12
M – Keirin Final 1 – 6
W – Team Pursuit Finals
M – Keirin Award ceremony
W – Team Pursuit Award ceremony

VRIJDAG 2 MAART
13:30 – 17:08 M – Sprint Qualifying 200m t.t.
W – Omnium I Scratch 7.5 km
M – Sprint 1/16 Final
M – Individual Pursuit Qualifying
M – Sprint 1/8 Final
W – Omnium II Tempo Race 7.5 km
18:30 – 21:37 M – Points race 40 km Final
W – Sprint 1/2 Final (1st)
W – Omnium III Elimination
W – Sprint 1/2 Final (2nd)
M – Points race 40 km Award ceremony
W – Sprint 1/2 Final (3rd i.r.)
M – Individual Pursuit Finals 3-4 & 1-2
W – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (1st)
W – Omnium IV Final Points race 20 km
W – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (2nd)
M – Individual Pursuit Award ceremony
W – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (3rd i.r.)
W – Omnium Award ceremony
W – Sprint Award Ceremony

ZATERDAG 3 MAART
14:00 -16:48 W – 500m t.t. Qualifying
M – Sprint 1/4 Final (1st)
M – Omnium I Scratch 10 km
M – Sprint 1/4 Final (2nd)
W – Individual Pursuit Qualifying
M – Sprint 1/4 Final (3rd i.r.)
M – Omnium II Tempo Race 10 km
18:30 – 21:54 W – 500m t.t. Final
M – Omnium III Elimination
W – 500m t.t. Award ceremony
M – Sprint 1/2 Final (1st)
W – Madison 30 km Final
M – Sprint 1/2 Final (2nd)
W – Madison 30 km Award ceremony
M – Sprint 1/2 Final (3rd i.r.)
W – Individual pursuit Finals 3-4 & 1-2
M – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (1st)
W – Individual pursuit Award ceremony
M – Omnium IV Final Points race 25 km
M – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (2nd)
M – Omnium Award ceremony
M – Sprint Final places 3-4 & 1-2 (3rd i.r.)
M – Sprint Award Ceremony

ZONDAG 4 MAART
11:00 – 12:11 W – Keirin 1st round
M – Kilometre t.t. Qualifying
W – Keirin Repechages
13:30 – 16:22 W – Keirin 2nd round
W – Points race 25 km Final
M – Kilometre t.t. Final
W – Points race 25 km Award ceremony
M – Kilometre t.t. Award ceremony
W – Keirin Final places 7 to 12
W – Keirin Final 1 – 6
M – Madison 50 km Final
W – Keirin Award ceremony
M – Madison 50 km Award ceremony